App op de weg

Tim
Auto 3 minuten lezen

Ieder jaar gebeuren er honderden ongelukken omdat mensen nog even een appje willen sturen of bellen met één hand aan het stuur. Toch zijn de apparaatjes ook een uitkomst. Ik onderzocht de verschillende apps die je juist helpen op de weg. Zolang je die nieuwe facebookpost maar negeert tot je weer van de fiets of uit de auto stapt!

Route

Ik kan het me nog goed herinneren: ik, naast mijn vader op de grote-mensen-stoel, terwijl ik met mijn vinger de route bijhield op een kaart. Maar ook het gekibbel als het niet ging zoals de bedoeling was. Toen ik zelf mijn rijbewijs haalde was er al de TomTom maar tegenwoordig heeft iedereen een navigatiesysteem in zijn broekzak. Handig voor iedereen die altijd de weg kwijt is zoals ik. Of je nu in de auto zit of op de fiets. Extra handig: apps als Google Maps en Waze houden de actuele verkeersdrukte bij. Zo krijg je automatische een nieuwe route als er file staat op die van jou. En je weet redelijk goed wat je aankomsttijd is.

Treintje komt zo

Ik zou niet eens meer weten hoe die gele borden werken op het station. De verschillende routes uitdenken en dan hopen dat je steeds de juiste overstap haalt. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig met de NS Extra app (Trein) of 9292 (al het openbaar vervoer in Nederland). Zo zie je precies hoe laat je waar over moet stappen. En ben je vergeten uit te checken? Dan doe je dat toch gewoon online! Bestel je taxi via de app of kijk of er leuke acties zijn. Twee onmisbare apps voor mensen die graag reizen met de bus, tram of trein. En extra fijn: veel treinen en bussen zijn tegenwoordig voorzien van stopcontacten. Zo weet je zeker dat je altijd je favoriete apps kan blijven gebruiken.

Duurzaamheid en geld

Apps worden pas echt leuk als je er voordelen uit kan halen. Voor het milieu of je eigen portemonnee. Dankzij Flitsmeister weet je precies waar je (extra goed) op je snelheid moet passen. Smoover vertelt niet alleen hoe hard je wettelijk mag, maar geeft ook de ideale snelheid voor het milieu en om op files te anticiperen. Zo rijd je zuinig, wat niet alleen goedkoop is, maar ook heel duurzaam.

Nieuwe energie

Hoe behulpzaam de apps ook zijn, er is niets zo duurzaam als je eigen energie. Om te meten hoeveel energie je verbruikt als je kiest voor de fiets of de benenwagen kun je diverse apps gebruiken. Natuurlijk bieden de meeste smartphones al een standaard calorieënmeter, maar met deze applicaties ben je nog zekerder van je zaak. Zo wordt het dankzij de Under-Armourserie een sport om zo veel mogelijk te reizen. Zij bieden deel-apps als MapMyRide en MapMyWalk en combineren deze onder andere met MyFitnessPall. Zo zie je niet alleen je voortgang in fietsen of lopen, maar noteer je ook precies wat je eet. Wat overblijft is een handig overzicht van alle dingen die jouw gezond maken. En dat terwijl je ondertussen van A naar B gaat!

Verhoog de inzet

Goed bezig zijn is leuker met zijn tweeën. Overtuig daarom je baas om apps te gebruiken als Burn Fat Not Fuel. Met deze applicatie kan jouw baas de werknemers belonen die vaker met de fiets naar het werk komen in plaats van de auto of de trein. Dat levert hem een kostenbesparing op terwijl jij werkt aan een duurzame wereld, betere gezondheid en een leuk extraatje van de baas. Win-win voor iedereen!

Poll

Menu