Auto van jou, auto van mij

Tim
Auto 2 minuten lezen

“Mooie auto Tim! Is hij nieuw? Ik dacht dat jij een andere auto had!”

Ja, mensen verwachten het niet bij mij, zo’n grote bak. Maar als ik dan een keer in een auto moet rijden, terwijl die van mij bij de monteur staat, vind ik het ook wel leuk om meteen uit te pakken. En dat kan, als je je auto huurt via bijvoorbeeld Snappcar, Mywheels of Deelauto.nl. De mensen van wie ik hem leen, verdienen eraan en de auto’s staan niet zinloos te wachten tot de eigenaar er weer instapt. Erg efficiënt dus!

Als het even kan, dan ga ik op de fiets. Ik vind het fijn om buiten te zijn, parkeren kost me niets en ik werk meteen aan mijn gezondheid. Maar soms, zoals vandaag, moet ik wat verder weg. Na veel rondneuzen op de auto-deel-sites kwam ik op deze glanzend zwarte Landrover van meneer Jansen uit. Ha! Daar ging mijn mannenhart toch wel wat sneller van kloppen. Ik maakte snel een reservering en stapte vanochtend vol trots achter het stuur. Voor één dag is hij van mij en dat mag iedereen zien.

Jongeren delen meer

Als nieuwe ervaringsdeskundige ben ik groot voorstander van het delen van auto’s. Uit cijfers blijkt dat ik niet de enige ben. Vooral onder jongeren neemt de populariteit toe. Bezittingen worden minder belangrijk, terwijl onder andere het milieu een steeds grotere rol gaat spelen. Daarnaast gaan jongeren bewuster om met geld en daar past een auto met dure maandlasten niet altijd bij. Vooral omdat de maandlasten gewoon doorgaan, ook als je auto stil staat.

Goede afspraken, veel voordelen

De vele sites en apps zijn een handig hulpmiddel bij het delen van je auto. Toch zijn er ook nog veel mensen die het dichter bij huis zoeken. Leen af en toe de auto van je ouders, of stel samen met de buurman een schema op. Met goede afspraken help je elkaar uit de brand en kan je er allebei een voordeeltje uit slaan.

Ik heb genoten van mijn dag als groot-autobezitter. Met een voldaan gevoel bracht ik hem op tijd terug bij de originele eigenaar. Morgen gaat de Landrover een weekje mee naar Italië met een jong gezin. Daarna moet meneer Jansen weer aan het werk en heeft hij hem zelf nodig. Misschien dat ik hem nog wel een keer leen in het weekend. Of ik ga gewoon op zoek naar een ander wagentje. Er zijn nog genoeg auto’s die ik wil uitproberen.

Poll

Menu