Opwarmen​ ​in​ ​de​ ​winter

Tim
Auto 3 minuten lezen

Ja hoor, het is weer zo ver! Ik heb alweer een paar keer moeten krabben. En dat was flink wennen. Ik had me nog niet helemaal overgegeven aan de naderende winter. En daar stond ik dan: in mijn net te dunne jas zonder handschoenen voorovergebogen over een ijskoude motorkap.

Eenmaal op mijn werk kwam ik een beetje mopperend van de kou binnen. Ik liep naar mijn werkplek en zag tot mijn verbazing een warme kop chocolademelk staan. Een cadeautje van een collega. Mijn frons verdween als sneeuw voor de winterzon. Dit is winter! Gezelligheid, warme drankjes en wegkruipen in een dikke trui. Nee, de winter is niet mijn favoriet, maar het heeft zo zijn voordelen.

Driving​ ​home​ ​for​ ​Christmas
De feestdagen zijn natuurlijk wel het absolute hoogtepunt. In mijn auto rijd ik naar het zuiden van het land. Bij mijn zus eten we veel te veel en zeuren we juist als de winter te vriendelijk is. Want bij kerst hoort sneeuw! (Het is ook nooit goed.) En als die sneeuw dan toch valt, dan speel ik met mijn neefjes in de straat. De koude motorkap wordt dan ineens een mooie verhoging waar ik verse sneeuw vanaf kan scheppen. En omdat met kerst bijna iedereen binnen zit, kan je ineens spelen op de weg!

Knus​ ​in​ ​de​ ​trein
In de winter is de trein een goed alternatief. Je hoeft niet te krabben, hebt geen last van slipgevaar en reist snel van A naar B. Check wel even goed of er geen vertragingen zijn want ook de NS heeft last van de sneeuw. Eenmaal in de trein is het lekker warm. Je kan zitten en nog even wat extra werk doen. En op veel trajecten komt tegenwoordig een cateraar langs. Met warme koffie of thee!

Frisse​ ​wind
Hoewel misschien niet iedereen het met mij eens zal zijn is mijn favoriete vervoermiddel in de winter nog steeds de fiets. Ik hoef niet te krabben, hij rijdt altijd en ik zit niet de hele dag binnen. Juist in de winter is het belangrijk te blijven bewegen. De kilo’s vliegen er zo aan in deze periode. Koude handen los ik op met een paar goed geisoleerde handschoenen. Wel is het even oppassen op de weg. Met gladheid zit een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik zorg dan ook voor banden met een goed profiel en ga nooit in het spoor van iemand anders fietsen. Sneeuw wordt door anderen aangedrukt tot ijs en is daardoor extra glad. Ik probeer dus zoveel mogelijk in de verse sneeuw te blijven!

Al met al is de winter nog niet zo verkeerd. De avonden zijn knus en lang. En het zijn juist de koude, natte en gladde wintermaanden die ons weer verlangend laten uitkijken naar het volgend seizoen. Want van de vier jaargetijden is en blijft toch de lente mijn favoriet. En die komt iedere dag een stukje dichterbij!

Hoe reis jij de winter door?

Poll

Menu