Zonder verrassingen de weg op

Tim
Auto 3 minuten lezen

Jarenlang heb ik veel mensen kunnen helpen met mijn Control Room. In de Control Room zie je een aantal camera’s die op diverse wegen in Twente zijn gericht. Zo zie je op elk moment hoe druk het is op de weg en kun je je route aanpassen, mocht het nodig zijn.

De Control Room heeft veel mensen uit de file geholpen, maar de technologie gaat snel vooruit en veel verkeersapps en navigatiesystemen bieden dezelfde inzichten. De Control Room wordt steeds minder bezocht, dus hebben we besloten om de verkeerscamera’s te stoppen. Alleen de drie meest bezochte camera’s blijven voorlopig nog online. Het budget van de camera’s, kan ik nu in andere bijzondere projecten steken, zoals Fietsmaatjes!

Alternatieven voor de verkeerscamera’s

Dat de verkeerscamera’s stoppen, betekent natuurlijk niet dat je geen actuele verkeersinformatie meer kunt krijgen! Ik heb een paar alternatieven voor je op een rijtje gezet. Zo kun je altijd voorbereid de weg op.

Google Maps

Wist je dat Google Maps een speciale traffic laag aanbiedt? In het menu van Google Maps kun je zelf kiezen of je alleen wegen of ook live het verkeer wil zien. Aan de hand van de legenda zie je hoe druk het is op de weg.

Voice Assistants

Je kunt Siri en Google ook gewoon vragen hoe druk het is op de weg! Dit zijn een aantal voice commands die je kunt geven:

Hey Siri,

  • Navigeer naar huis
  • Plan een route naar werk
  • Waar is het dichtsbijzijnde tankstation?
  • Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestemming bereik?
  • Wanneer is mijn volgende afslag?

Okay Google,

  • Navigeer naar huis
  • Wat is mijn verwachte anakomsttijd?
  • Wat is mijn volgende afslag?
  • Hoe is het verkeer op mijn route?
  • Laat mij alternatieve routes zien

Navigatiesystemen

De meeste navigatiesystemen zijn inmiddels zo geavanceerd dat ze niet alleen je route plannen, maar ook actuele reisinformatie geven. Wanneer je in de file terecht dreigt te komen, plannen navigatiesystemen gewoon een andere route voor je!

Radiostations

Lekker ouderwets, maar het werkt wel! Op de radio krijg je ook reisinformatie te horen. Wellicht iets minder actueel en snel dan de andere opties, maar wel handig als je de radio toch al aan hebt staan in de auto. Denk qua zenders bijvoorbeeld aan RTV Oost en 1Twente.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Dan heb ik op Timweethet.nl al een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord! Van welke camera maakte jij voornamelijk gebruik?

Poll

Menu