Pendle

Hoeveel geld ben je écht kwijt aan je woon-werkrit? Met Pendle.nl bereken je het in 4 stappen. Deze handige tool is ontwikkeld met Universiteit Twente en is nu in een vernieuwde vorm gelanceerd. Pendle.nl is uniek in Nederland.

Met Pendle kun je inzicht krijgen in je totale jaarlijkse kosten en CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer. Je kunt kiezen uit de Quick scan of de Uitgebreide scan.

Probeer het zelf

Vergelijk met Pendle en krijg inzicht in je woon-werkrit:

  • Volledige reiskosten per maand, niet alleen brandstof
  • CO2-uitstoot per maand
  • Maak vergelijkingen met andere vervoermiddelen

Wat is Pendle?

Het is lastig om precies te berekenen wat je woon-werkrit precies kost. Vaak denk je alleen aan de brandstofkosten of de kosten van je vervoersbewijs. Terwijl dit eigenlijk maar een onderdeel is. De kostencalculator van Pendle.nl geeft wél volledig inzicht. Het is daarmee een aantrekkelijke tool die je volledig inzicht geeft in je woon-werkkosten

Quick Scan en Uitgebreide Scan

Met de Quick scan heb je met enkele gegevens direct een snel beeld van de jaarlijkse kosten. Die kosten kunnen worden vergeleken met de kosten van een ander vervoermiddel. Misschien blijkt een ander vervoermiddel zo wel een mooi alternatief. De Quick Scan werkt daarbij met gemiddelden.

Wil je een nauwkeurig overzicht hebben of andere alternatieven vergelijken? Dan kun je de Uitgebreide scan invullen.  Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het is handig, voordat je begint, al wat informatie bij de hand te hebt, zoals verzekeringspapieren, je laatste tankkosten, en reiskostenvergoeding.

Vervolgens kun je de berekende kosten vergelijken met diverse alternatieven, zoals het openbaar vervoer, (e-) fiets, bromfiets, motor, carpool, deelauto en elektrische auto.

Uiteraard is kostenverlaging één van de eerste redenen om van vervoerswijze te veranderen. Andere belangrijke redenen die een rol spelen zijn gezondheid, duurzaamheid, reistijd en gemak.

Gerelateerde acties

Menu