Overijssel: De beloning aan het eind van de regenboog

Duurzaamheid 2 minuten lezen

Ik ben gelukkig! Iedere dag ga ik fluitend naar mijn werk en als ik na een lange dag op kantoor weer op mijn fiets stapt is mijn deuntje nog altijd even vrolijk. Het verbaast mij dan ook niets dat Overijssel onlangs is verkozen tot gelukkigste provincie van het land.

Deventer en Hellendoorn

De allergelukkigste stad van Nederland is Hellendoorn, maar ook Deventer scoort hoog met zijn 10e plek. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Al dat groen, mooie fietsroutes en meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Ik kan dan ook alleen met medelijden denken aan alle landgenoten uit de randstad die dagelijks in de file staan om van a naar b te komen. Natuurlijk organiseren wij verschillende acties op het gebied van mobiliteit, zodat wij deze randstad-taferelen niet hebben in ons mooie Overijssel.

65+’ers zonder kinderen

Volgens het geluksonderzoek zijn mensen in onze provincie zo gelukkig doordat er relatief veel 65+’ers wonen zonder kinderen. Ook werkgelegenheid en gezondheid spelen een grote rol. Hier kan ik natuurlijk niet helemaal over mee praten. Ik heb (nog) geen kinderen en ik ben nog lang geen 65. Wel heb ik een leuke baan en houd ik mezelf gezond door op een duurzame manier naar mijn werk en vrienden te gaan. Ik denk niet dat kinderen iets gaan veranderen aan dit gevoel. Natuurlijk raak ik dan een stukje vrijheid kwijt, maar hoe leuk is het om samen met je kinderen de natuur in te gaan? Waarom zul je wachten met gelukkig zijn tot je oud bent?

Geluk binnen handbereik

Ik woon niet in Deventer en ook niet in Hellendoorn. Toch kan ik mij heel goed vinden in het onderzoek als Twentenaar. In Twente is alles net wat ruimer dan in de rest van het land. Met het openbaar vervoer ben je binnen 2 uur in de randstad en ook het buitenland is goed te bereiken (in sommige gevallen zelfs met de fiets). Ik geniet van de rust om mij heen en de mogelijkheden de drukte op te zoeken wanneer ik wil. Wanneer ik op mijn fiets door Twente rij en de schone lucht door mijn haren waait kan ik maar één ding denken: Twente is mijn beloning aan het eind van de regenboog. Want wie wil er nou een pot met goud als je gezond en gelukkig in onze mooie regio woont? 😉

Poll

Menu