Vooruit met de Flirt

Tim
Duurzaamheid 2 minuten lezen

De nieuwe Flirt komt naar Overijssel. Deze geeft geen knipoogjes en heeft geen foute openingszinnen, maar gaat snel, is comfortabel en ziet er ontzettend gelikt uit. Ik heb het over de nieuwe trein van Keolis (voorheen Syntus) die vanaf december tussen Zwolle en Enschede rijdt.

Van alle gemakken voorzien

Airconditioning, oplaadpunten voor je laptop en telefoon en WiFi gaan ervoor zorgen dat de moderne reiziger zich helemaal in zijn nopjes voelt als hij reist met de Flirt. Nog even je e-mail checken of je document opslaan in de cloud? Je lege telefoon opladen na een lange werkdag? Of afkoelen na een warme dag op kantoor? Het kan allemaal in deze nieuwe trein. Daarnaast zijn de treinen voorzien van een gelijkvloerse instap en een rolstoelvriendelijk toilet zodat ook mensen die moeilijk ter been zijn gebruik kunnen maken van deze trein.

Ik ben een gelukkig persoon. Mijn beroep vindt veel plaats achter de laptop dus wanneer ik reizen en werken kan combineren scheelt me dat 30 minuten aan kantoortijd per dag. Deze nieuwe trein gaat mij daarbij helpen door snel internet en voldoende oplaadpunten. Ze hebben zelfs een stiltecoupé! Daarnaast ben ik super blij met de nieuwe stoelen die niet alleen lekker zitten maar ook nog eens erg mooi zijn. De stoelen in de tweede klas zijn zelfs zo mooi dat ze niet goed te onderscheiden zijn van die in de eerste klas. Bij het prototype dat ik zag ontbraken de klasse-bordjes waardoor ik extra goed moest opletten. Ik ben echter niet bang dat ze dit in de uiteindelijke treinen hebben opgelost zodat ik zonder problemen in mijn chique tweede klas stoel plaats kan nemen.

Groen, groener, groenst

Reizen met het openbaar vervoer voorlopig nog niet 100% duurzaam zijn. Het voordeel is dat er heel veel mensen worden vervoerd met relatief weinig kracht. Toch ben ik ook in dit opzicht super blij met de Flirt aangezien hij als elektrische trein zijn vervuilende voorganger op diesel vervangt. Op grote delen van het traject zijn de bovenleidingmasten al aangepast. Het is een goede stap naar écht groen reizen.

Zie ginds komt de Flirt…

… uit Zwitserland al aan. In December kunnen wij deze nieuwe treinen verwachten in onze regio, al is het wachten voor fanatieke volgers zoals ik veel langer geweest. Ruim twee jaar geleden kreeg Syntus te horen dat zij het treinverkeer mochten gaan regelen tot en met 2032. Zij zijn meteen aan de slag gegaan met deze hippe lichtblauwe trein. Nu de Flirt er is kunnen we alleen maar hopen dat meer mensen in Twente er gebruik van gaan maken. Mensen die al tijden met de trein reizen zullen in ieder geval niet worden teleurgesteld.

Poll

Menu