Algemene Voorwaarden Fietsmaatjes 2022

Fiets 3 minuten lezen

Algemene Voorwaarden Fietsmaatjes 2022

 1. Alleen als een Overijsselse werkgever zich heeft aangemeld voor Fietsmaatjes, kunnen vervolgens de betreffende medewerkers aan Fietsmaatjes deelnemen. Medewerkers kunnen deelnemen als buddy of als deelnemer. Een buddy (persoon die nu voornamelijk naar het werk fietst) werft deelnemers voor in zijn/haar team en stimuleert hen te (blijven) fietsen. Een deelnemer (collega die nu nog voornamelijk met de auto naar het werk reist reist) kan zich alleen via een buddy aanmelden.
 2. Een medewerker kan zich digitaal als buddy voor Fietsmaatjes aanmelden, als hij/zij tot dan toe gemiddeld minimaal 3 dagen per week naar het werk fietst.
 3. Tegelijk meldt hij/zij ook één tot maximaal vier potentiële deelnemer(s) aan. Dat is een collega binnen het bedrijf, die
  1. minimaal 5 kilometer (gemeten via Google Maps, fietsmodus) van het werk woont, en
  2. vóór de coronapandemie (voorjaar 2020) en/of tijdens de coronapandemie minimaal 3 dagen per week (gemiddeld) met de auto naar het werk reed, en
  3. bereid is gedurende de eerste drie maanden van Fietsmaatjes minimaal gemiddeld de helft van zijn/haar werkdagen met de fiets naar het werk te komen
 4. De contactpersoon van de werkgever beoordeelt de aanmeldingen. Alleen na goedkeuring mogen medewerkers meedoen. De medewerkers krijgen hierover bericht.
 5. Zowel de buddy als deelnemer mag uitsluitend in 1 team deelnemen.
 6. Fietsmaatjes heeft een doorlooptijd van 5 maanden. De financiële beloning wordt in de eerste 3 maanden opgebouwd, in de vierde en vijfde maand worden fietsritten wel geregistreerd, maar niet meer financieel beloond.
 7. Na afloop van de fietsperiode van 5 maanden ontvangen de deelnemers en buddy’s een financiële beloning. Dit geldt alléén als de betreffende deelnemer in de eerste 3 maanden minimaal gemiddeld de helft van het aantal dagen van zijn/haar werkweek geregistreerd naar het werk is gefietst.
 8. Voor de registratie van de fietsritten gebruiken de deelnemers en de buddy’s de gratis app van Fietsmaatjes.
 9. Als blijkt dat de deelnemer een rit niet heeft gefietst, terwijl er wel een fietsrit is geregistreerd, dan wordt de financiële beloning niet toegekend (geldt voor de deelnemer én buddy). Bij fraude kan de deelnemer van deelname worden uitgesloten en ontvangt de deelnemer helemaal geen beloning. In dat geval heeft de buddy ook geen recht op een beloning voor de betreffende deelnemer.
 10. Buddy’s en deelnemers zijn verplicht aan het einde van Fietsmaatjes digitaal een vragenlijst in te vullen. Zolang de vragenlijst niet wordt ingevuld, wordt de opgebouwde beloning niet uitgekeerd.

Poll

Menu