Algemene Voorwaarden Vitaliteitsonderzoek

Fiets 3 minuten lezen

Algemene Voorwaarden Vitaliteitsonderzoek

 1. Alleen als een Overijsselse werkgever aan het Vitaliteitsonderzoek deelneemt, kunnen vervolgens de betreffende medewerkers aan dit onderzoek deelnemen. Medewerkers kunnen deelnemen als buddy of als deelnemer. Een buddy (persoon die nu voornamelijk naar het werk fietst) werft deelnemers voor het onderzoek en stimuleert hen te (blijven) fietsen. Een deelnemer (collega die nu nog voornamelijk met de auto naar het werk reist reist) kan zich alleen via een buddy aanmelden.
 2. Een medewerker kan zich als buddy voor het Vitaliteitsonderzoek digitaal aanmelden, als hij/zij tot dan toe gemiddeld minimaal 3 dagen per week naar het werk fietst.
 3. Tegelijk meldt hij/zij ook één tot maximaal vier potentiële deelnemer(s) aan. Dat is een collega binnen het bedrijf, die
  A. minimaal 5 kilometer (gemeten via Google Maps, fietsmodus) van het werk woont, en
  B. tot dan toe gemiddeld minimaal 3 dagen per week met de auto naar het werk rijdt, en
  C. bereid is gedurende vijf maanden minimaal gemiddeld de helft van zijn/haar werkdagen met de fiets naar het werk te komen.
 4. De contactpersoon van de werkgever beoordeelt de aanmeldingen. Alleen na goedkeuring mogen medewerkers meedoen. De medewerkers krijgen hierover bericht.
 5. De buddy mag met maximaal 4 deelnemers aan dit onderzoek deelnemen. Zowel de buddy als deelnemer mag uitsluitend in 1 team deelnemen.
 6. Na afloop van de fietsperiode van 5 maanden ontvangen de deelnemers en buddy’s een financiële beloning. Dit geldt alléén als de betreffende deelnemer in 5 maanden minimaal gemiddeld de helft van het aantal dagen van zijn/haar werkweek geregistreerd naar het werk is gefietst.
 7. Voor de registratie van de fietsritten gebruiken de deelnemers en de buddy’s de gratis app van Fietsmaatjes. Daarnaast kan de deelnemer in de app het persoonlijke doel vastleggen en is de opgebouwde beloning zichtbaar.
 8. Als blijkt dat de deelnemer een rit niet heeft gefietst, terwijl er wel een fietsrit is geregistreerd, dan wordt de financiële beloning niet toegekend. Bij fraude kan de deelnemer van deelname worden uitgesloten en ontvangt de deelnemer helemaal geen beloning. In dat geval heeft de buddy ook geen recht op een beloning voor de betreffende deelnemer.
 9. Buddy’s en deelnemers zijn verplicht aan het begin, midden en einde van de onderzoeksperiode digitaal een vragenlijst in te vullen. Deelnemers gaan gedurende 5 maanden geregistreerd fietsen en zijn verplicht aan het begin en einde van de fietsperiode zich op locatie door Tigra fysiek te laten meten (dus buddy’s niet). Als afspiegeling van de hele testgroep wordt een deel van de deelnemers aan het begin van het onderzoek en na afloop uitgenodigd aan een focusgesprek met 6-8 deelnemers deel te nemen.

Poll

Menu