Enschede fietsstad 2020

Tim
Fiets 2 minuten lezen

Fietsen is fijn. Op je tweewieler door de bossen, over verlaten landweggetjes maar ook in de stad. En wat is nou fijner dan fietsen in dé fietsstad van Nederland? Momenteel is dat nog Nijmegen, maar alle pijlers zijn erop gericht om ons Enschede fietsstad 2020 te maken.

Fietsen is groeiend aan populariteit en de gemeente Enschede speelt daar goed op in. Zij zien dat steeds meer mensen die wonen of werken in de stad reizen per fiets. Het is ontspannend, snel en supergezond. Het is voor mij ook de allerbeste manier om naar m’n werk te gaan. Om de titel fietsstad 2020 te krijgen investeert de gemeente in tal goede en veilige fietsvoorzieningen. Dit maakt het voor ons fietsers comfortabeler, veiliger en leuker. Verschillende acties en uitdagingen zijn al gestart.

Fietsstraat in Boswinkel

Ik ben volop aan het genieten van alle verschillende evenementen en ben benieuwd wat er nog komen gaat. Zo fietste ik laats door de nieuwe fietsstraat in Boswinkel naar m’n werk. Een fijn alternatief voor de Burgemeester van Veenlaan. Ik had geen last meer van het drukke verkeer en wachten voor verkeerslichten was niet meer nodig. Ook genoot ik volop van de kunst die langs de route is aangebracht. De komende tijd wil Enschede nog meer van dit soort fietsstraten realiseren.

Smart App

Daarnaast was ik een van de eersten die de Smart app heeft gedownload. Deze app houdt bij wie er allemaal gebruik maken van de nieuwe fietsstraat. Rij je meer dan tien keer door Boswinkel dan heb je een leuke beloning verdiend. Daarnaast maak je kans op een lekker saunaweekend!

Stuurtjes op de weg

De selfiewedstrijd met de hoofdprijs van een fiets heb ik helaas niet gewonnen. De gemeente vroeg inwoners om selfies te maken bij de velen “stuurtjes” die door de stad op de grond zijn aangebracht. Deze afbeeldingen zijn een verfraaiing voor de stad en maakt mensen bewust van fietsen. Maar een slechte verliezer ben ik niet. Mooi om te zien dat zoveel mensen positief staan tegenover fietsen in de stad.

En in 2020?

Als we de titel van Fietsstad in 2020 pakken zou dit natuurlijk een geweldige prestatie zijn! Maar wat heeft het ons fietsers dan opgeleverd, kun je je afvragen. Volgens de plannen die de gemeente heeft is dat veel. Naast dat we dan met z’n allen meer fietsen en door de lichaamsbeweging en minder vervuilde lucht veel gezonder leven, is de gemeente ook ingericht om ons fietsers zoveel mogelijk te belonen. Zo zijn de fietsroutes verbeterd, zijn er voldoende fietsenstallingen en is de fietsdiefstal goed aangepakt. In 2020 fiets ik dus met nog meer gemak en plezier naar mijn werk. Ik kijk er nu al naar uit!

Wat vind jij van dit initiatief? Laat het me weten.

Zie voor meer informatie de website van Fietsstad 2020.

Poll

Menu