Fietsmaatje Alfred doet mee met een speed pedelec

Tim
Fiets 2 minuten lezen

Wat goed dat er zoveel mensen meedoen aan Fietsmaatjes! Veel fietsmaatjes sturen mij ook een verhaal op en het verhaal van Alfred was wel heel bijzonder. Hij fietst niet zomaar naar werk, maar met een speed pedelec!

Afgelopen jaar sloot werkgever Isala in Zwolle zich aan bij de Fietsmaatjes actie. Medewerker Alfred Scholing zag daar wel wat in. Samen met zeven collega’s van de afdeling meldden zij zich aan. Het deelnemen aan Fietsmaatjes zou voor Alfred wel om wat extra inspanning vragen. Alfred woont namelijk op 34 kilometer van werk, een afstand die je met de gewone fiets niet zomaar eventjes aflegt. De reis zou voor hem in totaal 2 uur en 20 minuten reistijd per dag betekenen.

Speed pedelec away!

Voor Alfred was de speed pedelec dé oplossing. Een pedelec is een elektrische fiets met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Hierdoor is Alfred binnen 50 minuten op zijn werk en bespaart daarmee dus een half uur per rit. De fiets is dan misschien niet goedkoop in aanschaf maar volgens Alfred verdient zich dat aardig terug door de deelname aan Fietsmaatjes en de besparing in benzinekosten. Inmiddels heeft Alfred ruim 30 fietsdagen gepasseerd en heeft hij ruim 2.000 kilometer afgelegd op zijn pedelec. Hij kan het dan ook iedereen aanraden!

Niet geheel zonder vallen of stoten

De speed pedelec was in het begin wel wat wennen volgens Alfred. Het is een behoorlijke snelheid die 45 kilometer per uur. In het begin vergt dat dus wel wat oefening. Voornamelijk bij gevaar op de weg goed kunnen manoeuvreren met de Pedelec is even wennen. Zo kwam Alfred in de eerste week met zijn pedelec ten val, omdat hij moest uitwijken voor een vrachtauto. Gelukkig geen ernstige schade en het weerhield hem er zeker niet van lekker verder te fietsen. Door weer en wind.

Of hij ook in het winterweer de weg gaat trotseren met de pedelec? “Zolang het veilig blijft met de snelheid van de pedelec wel!” Een volgende deelname aan Fietsmaatjes kon Alfred mij ook verzekeren, als die weer komt.

Bedankt voor het delen van je verhaal Alfred, ik vond het zeker inspirerend. Heb jij de speed pedelec ook als eens geprobeerd? Wat vond je ervan?

Poll

Menu