Fietsmaatjes Carel Lurvink fietsen voor geld én Kika

Tim
Fiets 3 minuten lezen

Wat word ik enthousiast van alle mensen die fanatiek meedoen aan Fietsmaatjes! Sommige bedrijven gaan nog een stapje verder en een daarvan is Carel Lurvink. Ik sprak met Jörgen de Vries, hij zet zich in voor KiKa.

Persoonlijk Maatschappelijk Budget

Vorig jaar was Jörgen fietsbuddy op de IT-afdeling van Carel Lurvink en motiveerde hij collega’s om mee te doen aan Fietsmaatjes. Die collega’s wonen in Hengelo en fietsten dagelijks naar Enschede en terug. En het mooiste is dat die collega’s nog steeds elke dag naar werk fietsen, door weer en wind!

Bij Carel Lurvink worden werknemers gemotiveerd om sportief bezig te zijn, daarom is er Persoonlijk Maatschappelijk Budget beschikbaar. Als iemand een sportief doel stelt en dit ook behaalt, mag er €100 gedoneerd worden aan een goed doel. Werknemers kunnen bijvoorbeeld als doel stellen om 40 keer met de fiets naar het werk te komen. Als ze dit doen, levert ze het niet alleen een beloning op met Fietsmaatjes, maar mogen ze dus ook nog een maatschappelijk doel steunen, zoals bijvoorbeeld de Voedselbank. Twee vliegen in één klap dus!

Giro di KiKa

Jörgen zelf is in december 12,5 jaar werkzaam bij Carel Lurvink en ontzettend sportief. Twee jaar geleden fietste hij samen met collega Ian de Giro di KiKa van Groningen naar het Prinses Maxima Ziekenhuis in Utrecht, in drie dagen tijd. Daarmee haalden ze ruim €3.000 op en dat motiveert collega’s weer om mee te doen.

Volgend jaar ligt de lat nog wat hoger en gaat Jörgen met twee collega’s, Robin en Jos, naar Italië om daar de Giro di KiKa Classico te fietsen. De heren gaan twee keer de Stelvio beklimmen voor KiKa, waarmee ze 99 kilometer fietsen en zo’n 3.200 hoogtemeters overbruggen. Ze beklimmen hellingen van wel 10 tot 12 procent! Ze starten de route in Bormio en fietsen via Zwitserland weer terug.

De deelname bedraagt €500 per persoon, maar dat bedrag hebben de heren al bij elkaar, dankzij donaties van collega’s, die met het Persoonlijk Maatschappelijk Budget ook dit goede doel kunnen steunen.

Carel Lurvink steunen?

Je snapt wel dat ik ontzettend enthousiast ben over Jorgen en zijn sportieve collega’s bij Carel Lurvink! Wil je meer informatie over de Giro di KiKa die ze gaan fietsen, of het project sponsoren? ​Dat kan hier!

Poll

Menu