Fietsen voor een goed doel

Tim
Fiets 3 minuten lezen

Duizenden mensen doen mee met Fietsmaatjes. Wat ontzettend tof! Niet alleen werk je aan een betere gezondheid, een groener milieu en minder files; ook je portemonnee gaat er op vooruit. Maar wist je dat je (een deel van) het geld dat je met Fietsmaatjes verdient ook kunt doneren aan een goed doel? Zo levert fietsen nóg een beter gevoel op. Ik heb de vijf goede doelen waar je aan kunt doneren, even voor je op een rijtje gezet.

Twentse Wens Ambulance

www.twentsewensambulance.nl

De Twentse Wens Ambulance zorgt ervoor dat wensen uitkomen van mensen die een chronische ziekte hebben, of zich in de laatste levensfase bevinden. Deze mensen hebben speciaal vervoer nodig om op een locatie te komen en gewone ambulances hebben hier geen tijd voor. De Twentse Wens Ambulance bestaat uit een groep vrijwilligers die deze dienst wel kunnen verzorgen.

Stichting Manege het Roessingh

www.manegehetroessingh.nl

Stichting Manege het Roessingh heeft als doel paardrijden voor iedereen, met of zonder beperking, toegankelijk te maken. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom. Je kunt bij Manege het Roessingh terecht met verschillende doelen, zowel therapeutisch, recreatief en als sport. Alle ruiters, met of zonder beperking, worden goed begeleid om veilig en verantwoord paard te rijden.

Landschap Overijssel

www.landschapoverijssel.nl/helpmee

We willen het beste voor onze aarde, toch? De mensen van Landschap Overijssel beschermen,  beheren en ontwikkelen de natuur en het landschap om ons heen. Zo is er goed leven mogelijk voor mensen, planten en dieren. Maar er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd om het landschap te ervaren en kennis gedeeld via cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je een hoogstamboomgaard aanlegt en hoe je deze onderhoudt.

Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost

www.vpgo.nl

Ook VGPO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) is een organisatie die zich richt op paardrijden voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. VGPO heeft getrainde vrijwilligers in dienst die goed met de ruiters omgaan. De paarden en pony’s waar op wordt gereden, zijn speciaal gekozen om met ruiters met een beperking te werken.

Ieder kind doet mee

www.iederkinddoetmee.nl

Niet elk gezin heeft evenveel te besteden en voor kinderen is het al helemaal vervelend als ze sociale activiteiten moeten missen hierdoor. ‘Ieder kind doet mee’ zorgt ervoor dat kinderen uit armoedegezinnen toch mee kunnen doen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Ieder kind verdient het namelijk om mee te kunnen doen met zulke activiteiten.

Wil je weten hoe je kunt doneren? Dat is heel makkelijk! Aan het eind van de fietsactie krijg je automatisch de optie in het systeem om (een deel van) jouw beloning te doneren aan een van deze goede doelen.

En, voor welk goed doel fiets jij?

Poll

Menu