Het is altijd lente… in Twente

Tim
Fiets 2 minuten lezen

“Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente.” Volgens het liedje hoef je alleen maar naar de tandarts te gaan om een beetje lente mee te pakken. Toch heb ik liever het echte jaargetij. Op mijn fiets langs verse bloemenvelden, een warm zonnetje op mijn gezicht, ik hou ervan!

Na de koude wintermaanden kom ik ook uit mijn winterslaap en heb ik extra zin om naar buiten te gaan. Wanneer het zonnetje schijnt kijk ik naar mijn auto en laat ik ‘m met nog meer plezier staan. Ik zit vaak achter een bureau, dus ik geniet echt van het fietsen naar m’n werk. Terwijl de vogeltjes fluiten werk ik aan mijn conditie. Wist je dat als je naar je werk fietst, tot wel 2 dagen per jaar minder ziek bent?

Voor het verkeer doet het ook wonderen. Ik pak de fiets, net als velen om mij heen. Als er een file staat dan zoef ik hem zo voorbij. Ondertussen geniet ik mee van de verschillende muziekstijlen door de open autoraampjes heen. Ik voel me fitter en trap nog makkelijker door dankzij de opgewekte sfeer om mij heen.

Door al die voordelen zou ik bijna de nadelen van de lente vergeten. De zon staat nog laag waardoor automobilisten snel worden verblind. Hou er rekening mee dat een automobilist jou op de fiets zo over het hoofd kan zien. Kruip je toch zelf achter het stuur? Zorg dan dat er altijd een zonnebril binnen handbereik ligt. Heb je slechte ogen? Koop er eentje op sterkte. Als automobilist ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de mensen om je heen.

Pas in de lente ook extra op voor kleine kinderen. Na maanden van binnen zitten kunnen ze eindelijk echt spelen met die nieuwe voetbal die ze al kregen met de Kerst. Of gaan ze toch weer wat Pokémons vangen. Volgens mij nog steeds populair. Op de weggebruikers letten is er vaak minder bij, dus wees extra alert.

Toch blijft alles beter lijken in de lente. Mensen zeggen vrolijk goedendag en nemen na hun werk nog een drankje op het terras. Het extra licht lijkt ervoor te zorgen dat er letterlijk meer uren in je dagen zitten. Deze uren worden gebruikt voor ontspanning en gezelligheid, ook door mij. Als ik na een lange dag het kantoor verlaat fiets ik nog een stukje om en geniet van het Twentse platteland. Ik zie de eerste lammetjes weer buiten rennen. Ondertussen verheug ik me weer op de heerlijke asperges die straks op mijn bord liggen. “Het is aaaaaltijd lente…”

En jij? Wat vind jij het fijnst aan fietsen naar je werk in de lente?

Poll

Menu