Snel weg op de Fietssnelweg F35

Tim
Bereikbaarheid 2 minuten lezen

Ik hou van fietsen! Als het weer meezit is er geen beter vervoermiddel dan de fiets. Toch kom ik een aantal minpuntjes tegen waar ik niet omheen kan. Slecht onderhouden fietspaden, weinig verlichting of te veel verkeerslichten bijvoorbeeld. Gelukkig gaat de provincie Overijssel daar nu iets aan doen!

Fietssnelweg

Stel je voor: Een fietspad van vier meter breed, goed verlicht en met een minimaal aantal verkeerslichten. Deze supersnelweg is al gedeeltelijk werkelijkheid en zal snel helemaal af zijn. Helemaal van Nijverdal, via Almelo naar Enschede met vertakkingen naar Vriezenveen en Oldenzaal: daar komt de Fietssnelweg F35 te liggen. Zonder al te veel wegopbrekingen fiets je zo op hoog tempo de hele provincie door. De belangrijkste stukken zijn al zo goed als klaar, en ook de laatste delen zullen niet lang meer op zich laten wachten. Kom je toch een sporadisch verkeerslicht tegen (onvermijdelijk bij het doorkruisen van een stad), dan staat deze zo ingesteld dat de fietser voorrang heeft.

Combinatievervoer

Met deze fietssnelweg houdt niets je meer tegen om sportieve records te vestigen voor je tochtjes naar het werk, recreatie of boodschappen in een andere stad. Met je fiets of e-bike trap je in no-time van Enschede naar Hengelo. Daarnaast is er rekening gehouden met mensen die nog net wat verder weg moeten. Er liggen dan ook diverse treinstations naast de F35. Zo fiets je in de ochtend naar Wierden voor een regionaal overleg, stap je daarna in de trein voor een afspraak in het westen en fiets je in de avond weer naar Borne voor een etentje met vrienden. Ook de autoweg A35 (die deze nieuwe snelweg zijn naam gaf), loopt direct langs het fietspad. Ideaal voor carpoolers of mensen die graag willen bewijzen dat ze op de fiets sneller zijn dan met de auto!

Parelketting van Twente

Hoewel de F35 nog niet helemaal klaar is heeft hij nu al de mooie bijnaam “Parelketting van Twente” verdiend. De weg is dan ook niet alleen erg praktisch maar ook nog eens super mooi. Hij gaat dwars door steden en komt langs prachtige natuur. Met de fietssnelweg kom je langs alles wat onze provincie mooi maakt, waardoor het ook zeker de moeite waard is voor een dagje uit. Daarnaast is het goed verlicht en duidelijk aangegeven zodat je altijd veilig van A naar B kunt komen. De route gaat langs alle belangrijke scholen, bedrijventerreinen en sporthallen waardoor alle benodigdheden ineens binnen fietsbereik liggen.

55 Kilometer plezier

Met in totaal 55 kilometer aan asfalt heeft de F35 betrekking op een groot deel van de regio. Daarnaast is het fietspad erg geschikt voor mensen die willen wielrennen of gewoon graag een stukje fietsen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie en de verschillende steden die verbonden zijn aan het pad.

Gebruik jij de F35 al om naar je werk te fietsen? Hoe bevalt het?

Poll

Menu