Met de wind in de haren de zomer door

Tim
Fiets 3 minuten lezen

Ik hou van mijn werk! Eigenlijk werk ik ook het liefst de hele zomer door, maar kan ook erg genieten van m’n vakantie. Toch probeer ik werk en plezier zo vaak mogelijk te combineren. Daarom fiets ik in de zomer de mooiste routes van de regio. Want het vakantiegevoel kun je ook buiten de Spaanse costa’s vinden!

De perfecte basis

Ik schreef er natuurlijk al eerder over, maar de perfecte fietsroute begint bij een goede basis. Gelukkig is daar de F35. Een fietssnelweg van ruim 60 kilometer die je van Nijverdal tot de Duitse grens brengt. Natuurlijk met de nodige vertakkingen. En met 4 meter breedte is de F35 perfect om ongestoord en vlot door te kunnen fietsen. Een ideale manier om van A naar B te komen, ook als de F35 maar een deel van je route is.

Frisse lucht

Zo gauw je op de fiets zit krijg je frisse lucht. Toch adem je net wat fijner in de natuur, in plaats van in de stad. Daarom boffen wij in Twente zo. Want onze regio stikt van de bossen en natuurgebieden die prima op de fiets te bereiken zijn. Wat dacht je van Buursezand? Of mijn persoonlijke favoriet Haaksbergseveen? Beiden goed te bereiken vanuit Enschede. Maar ook dichter bij huis is er genoeg te vinden. Meteen buiten de stad barst het in Twente van de open velden, boerderijen en natuurgebieden. Wat een schoonheid hebben we in onze regio!

Stedentocht

Kom jij wel eens in andere steden of dorpen dan je dagelijkse woon- / werkverkeer? Iedere zomer streep ik een paar nieuwe gemeentes af. Want, iedere locatie heeft weer iets nieuws te brengen. Een leuke kroeg, goede ijscozaak of bijzonder museum. En het grote voordeel? Met de fiets pak je toch de mooiste routes.

Combinatie

Mijn conditie is inmiddels best wel goed. Niet dat ik een sportfanaat ben, maar ik zit nu eenmaal vaak en graag op de fiets. Toch zijn er ook genoeg mensen die niet ver kunnen of willen fietsen. En dan is het jammer als je steeds hetzelfde rondje maakt. Daarom nog een tip voor de sporadische fietser: ga eens met het openbaar vervoer naar een leuke stad en huur voor nog geen € 4,- per dag een ov-fiets. Op die manier leer je gemakkelijk nieuwe gebieden kennen zonder daar heel veel energie in te stoppen. Liever op je eigen fiets? Koop dan een combi-treinticket en breng je fiets mee. Je bent nog steeds sportief bezig en is het weer eens anders dan een roadtrip met de auto! Fijne zomervakantie.

Poll

Menu