Fietsmaatjes 2022!

Tim
Fietsmaatjes 3 minuten lezen

Fietsmaatjes is een fietsactie van Twente Mobiel en Regio Zwolle Mobiel waarmee buddy’s hun collega’s stimuleren om vaker naar het werk te fietsen. Door dat te doen, sparen ze voor een financiële beloning. Fietsmaatjes is goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee.

Hoe werkt Fietsmaatjes?

Als fanatieke fietser kun je maximaal vier collega’s uitnodigen die nu voornamelijk met de auto naar het werk rijden. Zij vormen samen met jou een Fietsmaatjes team. Als buddy moedig jij je Fietsmaatjes aan om zo vaak mogelijk naar het werk te fietsen. Jij krijgt per collega € 1,- voor elke dag dat hij/zij met de app aan naar het werk fietst en jouw collega krijgt een beloning van € 0,35 per gefietste kilometer (per dag vermenigvuldigd met de vaste woon-werk afstand, enkele reis). Hoe vaker er naar het werk wordt gefietst, hoe hoger de beloning voor jullie allebei. Dat is lekker voor de portemonnee!

De looptijd van Fietsmaatjes is 5 maanden (28 feb t/m 28 juli). Gedurende de eerste 3 maanden wordt de financiële beloning opgebouwd. In de vierde en vijfde maand blijven buddy’s en deelnemers de app van Fietsmaatjes gebruiken om fietsritten te registreren en elkaar aan te moedigen om zoveel mogelijk te fietsen.

Fietsmaatjes app

Met de Fietsmaatjes app kun je de fietsprestaties van jou en jouw deelnemers volgen en ze via de chat aanmoedigen om zo vaak mogelijk te fietsen. Je kunt de Fietsmaatjes app downloaden in de App Store en Play Store.

Voorwaarden deelname

Als buddy meld je jezelf en maximaal 4 collega’s (deelnemers) aan om samen mee te doen aan Fietsmaatjes. Je kunt deelnemen als:

  • jouw werkgever zich aangemeld heeft om mee te doen met Fietsmaatjes ;
  • jij vóór de coronapandemie (voorjaar 2020) en/of tijdens de coronapandemie gemiddeld minimaal 3 dagen per week naar het werk fietst;
  • jouw collega’s minimaal 5 kilometer van het werk wonen;
  • jouw collega’s tot nu toe (vóór de coronapandemie (voorjaar 2020) en/of tijdens de coronapandemie) gemiddeld minimaal 3 dagen per week gemiddeld minimaal 3 dagen per week met de auto naar het werk rijden;
  • jouw collega’s bereid zijn om in de eerste 3 maanden van Fietsmaatjes minimaal de helft van zijn/haar werkdagen naar het werk te fietsen;
  • jouw collega’s bereid zijn hun fietsritten te registreren met de gratis app Fietsmaatjes.

Werkgevers en medewerkers kunnen zich niet meer aanmelden voor Fietsmaatjes 2022.

Fietsmaatjes, een leuke fietsactie van werkgeversnetwerken van Regio Zwolle Mobiel en Twente Mobiel, is een succes onder buddy’s en deelnemers. De deelnemers en buddy’s konden nog tot eind juli meedoen met Fietsmaatjes. Vanaf 30 september is er een nieuw aanbod van fietsacties, dus houd de website in de gaten.

Vragen over Fietsmaatjes 2022 voor buddy’s? Klik hier 

Vragen over Fietsmaatjes 2022 voor deelnemers? Klik hier 

Andere vragen? Mail je vraag naar fietsmaatjes@overijssel.nl óf bel de helpdesk: 06 – 13 56 48 49 (op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 11.00 uur).

Poll

Menu